Select Page

Evening's Wake

Short Story

Evening’s Wake is a science-fiction murder mystery with a side dish of the supernatural. Journalist Dushan Sikkelmaan vows to investigate the sudden death of a friend. His journey leads into the dark underworld of Pulderdam.

Evening’s Wake appeared in Pure Fantasy #7 and was selected for the Pure Fantasy Jaarbundel 2007. It is only available in Dutch at this time.

‘Hou je bek, ellendig beest!’
Dushan Sikkelmaan zwaaide geïrriteerd naar de stadsdraak op de vensterbank, die geestdriftig brullend de nacht verwelkomde. Het kleine, vaalgroene dier braakte een balletje vuur dat tegen het raam uiteen barstte, hupte onhandig van de natte stenen en vloog het donker in.

‘Wat was dat voor een lawaai?’ vroeg een slaperige vrouwenstem achter hem.

‘Niets, liefste. Een stadsdraak die wat herrie maakte, dat was alles. De stad zou eens wat aan die krengen moeten doen. Al dat kabaal en dan ook nog die zwavelstank.’

Dushan koppelde zich los van zijn computer. Hij trok de lange, koperen draden uit zijn voorhoofd en schroefde de doppen weer op de ijzeren kleppen die de toegang tot zijn hersenen openden. Het gaf hem altijd een beetje hoofdpijn als hij de verbinding met zijn machine verbrak…

Very well written. Reminiscent of Terry Pratchett, but with an original twist. Exciting from beginning to end.

Astrid Lecomte

Editor, Pure Fantasy

Download the story for € 1,99 (Dutch only)